Welkom op de Lichte Muziek website!


Deze site werkt als een kapstok waar je alle relevante informatie voor je studie kunt vinden. De hierarchie van de site is zo ondiep mogelijk gehouden, zodat je binnen twee of drie muisklikken bent waar je wezen wilt. Als je je even verdiept in de structuur van de site zul je geen moeite hebben de weg te vinden. Elke hoofdtak aan de kapstok heeft zijn eigen kleur, waardoor herkenbaarheid versterkt wordt. Maak van pagina's die je veel gebruikt (zoals huiswerkpagina's) een bookmark/favourite.

Nog lang niet alle onderwerpen zijn ingevuld. Het is namelijk de bedoeling dat de kapstok vanuit de afdeling verder ingevuld wordt, door docenten en studenten. Dus heb je een bepaald onderwerp uitgediept, ben je een leuk artikel tegen gekomen of heb je een solo uitgezocht die voor iedereen de moeite waard is, neem dan contact op zodat we kunnen afspreken waar en hoe we het plaatsen.

Door te klikken op de knoppen aan de linkerkant verschijnt in de corresponderende kleur in het frame linksonder een submenu met de onderwerpgroepen.

Managing Music bevat alle onderwerpen op organisatorisch gebied, varierend van het studiepuntenstelsel tot actuele projecten, combopresentaties, concertdata, etc.

Understanding Music omvat vooral pagina's en links ten behoeve van groepslessen als ATV, AML en Solfege. Voor een groot gedeelte zijn deze pagina's ondergebracht in OOPS (www.hku.nl/oops), en is met deze site voornamelijk het navigeren naar die pagina's wat eenvoudiger geworden.

Playing Music is de sectie waar de kennis is opgeslagen die je direct voor je spelen kunt gebruiken. Je vindt er een veelheid aan tips, voorbeelden en oefeningen. Deze pagina's kunnen een krachtige ondersteuning voor je studie zijn, waarmee je je vaardigheden heel systematisch kunt uitbouwen.

Teaching Music behelst alles wat te maken heeft met het leren lesgeven. Onderschat het belang van onderwijsvaardigheden niet. Niet alleen kun je een deel van je boterham gaan verdienen met lesgeven, maar je gaat er gek genoeg zelf ook beter van spelen.

Recording Music geeft informatie over alles wat met muziek en computers te maken heeft. Tips, handleidingen, downloads, artikelen, etc. Het verwerven van computervaardigheden vergt een zekere tijdsinvestering. Deze investering verdient zich echter gauw terug: het wordt gemakkelijk om aan begeleidingen te komen, het maken van stemvoeringen en arrangementen vereist minder pianistische vaardigheden, partijen zien er fantastisch uit, en opnames zijn tot slot zijn het feedbackmiddel waarmee alle zwakke plekken in je spel zich openbaren.